Numeroşi bucureşteni în căutare de alimente şi produse de îngrijire sănătoase, fără chimicale, au venit astăzi la Târgul BIO de la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, în ciuda vremii urâte. Dacă nu aţi ajuns, mai aveţi timp să o faceţi: târgul este deschis şi mâine de la 10:00 la 18:00. Vă aşteptăm cu forţe proaspete şi, sperăm, fără ploaie.
Numeroşi bucureşteni în căutare de alimente şi produse de îngrijire sănătoase, fără chimicale, au venit astăzi la Târgul BIO de la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în ciuda vremii urâte. Dacă nu aţi ajuns, mai aveţi timp să o faceţi: târgul este deschis şi mâine de la 10:00 la 18:00. Vă aşteptăm cu forţe proaspete şi, sperăm, fără ploaie.
Muşterii bio s-au adunat la târg sâmbătă încă de la ora deschiderii, dornici să-şi procure "bunătăţi" fără chimicale. Au cercetat cu atenţie mărfurile producătorilor şi comercianţilor - mai "concentraţi" în încercarea de a se feri de ploaie - şi fiecare a găsit ceva de luat pentru acasă. Vânzările au mers bine: "nu ne aşteptam să vină atâta lume pe ploaia asta", au declarat cei mai mulţi dintre expozanţii care au îndurat cu stoicism frigul şi umezeala, mulumiţi că oamenii sunt interesaţi de produsele ecologice. S-au cumpărat de toate: de la brânzeturi, pâine, cozonaci, făinuri şi produse de patiserie, sucuri, legume proaspete de sezon, miere, cereale, dulceţuri, zacuscă, ceaiuri şi dulciuri, la produse cosmetice, fără parabeni, compuşi din petrol şi alte chimicale de sinteză toxice.
Expozanţi
Ferma Husti din Maramureş a venit la târg cu legume ecologice şi conserve preparate din legume. Legume a adus şi Ecolife Bio. Maramureşanul Ion Tătăran "momeşte" lumea cu preparate tradiţionale din carne, dintre care patru sortimente certificate eco: pastramă de vită, cârnaţi de vită, cârnaţi de porc şi slănină. Ecomarket Transilvania au adus sucuri, uleiuri şi