Ideile de business ale doamnelor din Banat, instruite de cei mai buni specialişti în management, prind contur în perioada de criză, un moment bun pentru a începe o afacere, dacă e sa-i credem pe experţii în domeniu. Şcoala Antreprenorială care are loc în şase judeţe şi la care participă peste 200 de femei pregăteşte viitoarea gardă pentru lupta cu recesiunea economică.
Reprezentantele sexului slab sunt decise să arate că au spirit antreprenorial şi că pot avea succes într-o lume în care în prima linie a afaceriştilor au stat mai mult bărbaţi. Zeci de ore petrecute alături de specialişti, de femei de afaceri de succes, dar şi de profesori de la Facultăţile de Ştiinţe Economice de pe frontiera de vest, vor modela o nouă gardă de întreprinzătoare care va intra în curând pe piaţă.
Şanse exploatate
Zenica Baldu are aproape 50 de ani, locuieşte în Timişoara şi a desfăşurat mai multe activităţi. De la primele locuri de muncă, acum a ajuns să coordoneze activitatea mai multor magazine şi să închirieze spaţii comerciale. Contextul economic actual şi câteva din informaţiile obţinute la Şcoala Antreprenorială o fac să fie tot mai sigură că va reuşi într-o afacere mai mare. „Vreau să-mi deschid o fermă zootehnică, de oi şi vaci, poate capre, la Blajova, în judeţul Timiş. Mă gândesc să accesez fonduri europene pentru a reuşi şi îi voi implica şi pe copiii mei”, a spus Zenica Baldu.
Alte idei de afaceri pe care grupul de cursante vrea să-l pună în practică sunt: producţia de legume şi fructe bio, crescătorii de ciuperci comestibile, pentru care fiecare dintre viitoarele femei de afaceri şi-a calculat şansele de a beneficia de bani europeni nerambursabili. „Sunt multe programe prin care pot fi accesate fondurile europene şi multe dintre ideile de afaceri prezentate au şanse mari să fie finanţate, mai ales că fiecare cursant