De aproape 30 de ani este implicat activ în turismul dâmboviţean. Este organizatorul a numeroase expediţii în ţară şi în străinătate, cea mai mare altitudine atinsă este de 5.250 metri. Cel mai înalt vârf pe care a urcat a fost Toubkal, din munţii Atlas, de 4.135 de metri S-a născut la Pietroşiţa, sub umbra Bucegilor iar atracţia către munte a venit de la sine. „Mergeam cu profesorii pe jos de la Pietroşiţa până în zona Dobreşti, parcurgând Valea Ialomiţei Dobreştilor”, povesteşte Nicu. „Prima ieşire oficială în Bucegi a fost la vârsta de opt ani, împreună cu fraţii mei mai mari”, adaugă acesta.
În liceu a făcut cunoştinţă cu versantul prahovean al Bucegilor iar mai târziu, fiind student la Braşov, a explorat pe îndelete masivul. „Tot la Braşov am făcut şi şcoala de ghizi interpreţi la ONT Carpaţi şi m-am înscris la Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Braşov”, povesteşte alpinistul. „Odată cu venirea la Târgovişte, am absolvit în 1980 şcoala de ghizi montani la BTT Dâmboviţa, devenind ghid instructor şi preşedinte al corpului de ghizi dâmboviţeni”, adaugă Nicu.
A înfiinţat Clubul de Turism Chindia
La 15 decembrie 1983, ca o iniţiativă a generaţiei 1980 a şcolii de ghizi, a fost înfiinţat Clubul de Turism Chindia. „La început au fost 39 de membri care de-a lungul timpului au participat pe plan local la remarcări de trasee, reparaţii de podeţe, concursuri de orientare turistică. Pe plan naţional am mers la tot felul de cupe sau lire culturale, organizate pe rând de cercurile de turism din celelalte judeţe”, povesteşte Nicu. „Împreună cu clubul „Chindia” am organizat începând cu 1986, Cupa Chindia, prin care de-a lungul a zece ediţii, am prezentat prietenilor din toată ţara, trasee inedite din Bucegi sau Leaota”, a completat alpinistul.
A organizat o serie de expediţii internaţionale