Bătălia dintre Intel şi AMD pe segmentul desktopurilor mainstream a fost relansată odată cu noua generaţie de procesoare cu patru nuclee, Core i5 şi Core i7. Intel se află în plină ofensivă, cu schimbarea întregii game de procesoare, pentru a pune din nou la distanţă principalul său competitor, AMD, care se apropiase din nou, periculos, deţinând controlul în segmentul computerelor dedicate maselor largi de utilizatori. În noiembrie anul trecut, procesoarele Intel Core i7 din
Bătălia dintre Intel şi AMD pe segmentul desktopurilor mainstream a fost relansată odată cu noua generaţie de procesoare cu patru nuclee, Core i5 şi Core i7.
Intel se află în plină ofensivă, cu schimbarea întregii game de procesoare, pentru a pune din nou la distanţă principalul său competitor, AMD, care se apropiase din nou, periculos, deţinând controlul în segmentul computerelor dedicate maselor largi de utilizatori.
În noiembrie anul trecut, procesoarele Intel Core i7 din seria 900, pe microarhitectură Nehalem, cu o platformă ce include chipsetul plăcii de bază X58, îşi făceau debutul pe piaţă, urmate de primele computere ultraperformante ce aveau să le încorporeze, dedicate gamerilor înrăiţi şi utilizatorilor high-end de aplicaţii grafice sau programe care necesită putere mare de calcul. Singura problemă: pentru performanţele de top asigurate de procesoartele Core i7 trebuie plătit un preţ pe măsură. Pe piaţa românească, un astfel de calculator, produs local, pleacă de la 7.000 de lei. De exemplu, din seria de PC-uri Diablo a producătorului Flamingo, vârful de gamă (666 GXi) costă aproape 12.000 lei.
Păstrând aceeaşi arhitectură, Intel a scos recent pe piaţă o nouă serie de procesoare (nume de cod Lynfield), din seriile Core i7-800 şi Core i5. Un nou chipset al plăcii de bază (P55 Express) şi o nouă interfaţă electrică de conectare cu placa de bază şi componentele s