Dacă sunteţi iubitori ai naturii, ai sporturilor extreme, ai mâncărurilor tradiţionale sau pur şi simplu ai lenevitului pe plajă la soare, Corsica se dovedeşte destinaţia ideală de vacanţă. În acest moment pot fi numărate pe degete destinaţiile de vacanţă situate la două ore de zbor din orice oraş mare al Europei şi neatinse de turismul de masă, iar printre acestea se numără şi insula franceză Corsica.
Pe insula cu un climat perfect mediteranean, cu istorie, cultură şi peisaje superbe, îşi poate petrece vacanţa orice turist. Corsicanii sunt extrem de mândri de moştenirea lor culturală, iar turismul s-a dezvoltat în această zonă tocmai în acest sens. Rezultatul se poate vedea cu ochiul liber, luxul fiind unul dintre cuvintele de bază aici.
Îndeletnicirile de bază ale localnicilor sunt micile producţii de mâncare şi vin, ei dorind să se concentreze mai mult pe latura tradiţională, decât pe cea industrială. Astfel, într-o scurtă plimbare pe insulă veţi descoperi mii de producători independenţi, cu mici magazine şi fabrici, în care nu lucrează mai mult de 50 de angajaţi.
Importanţa pe care aceştia o dau tradiţiei se reflectă în produse pe care francezii le numesc „du terroir“ şi care au un gust unic. Nu lipsesc nici viile, pe care le veţi descoperi pe o mare parte a insulei şi din care se fac nişte băuturi fine, pe care localnicii le servesc întotdeauna la mesele tradiţionale.
Distracţie pentru toată lumea
Printre ingredientele şi felurile de mâncare cele mai cunoscute de pe insulă se numără brânza de capră, brocciu (brânza de oaie), vinul de castane, figatelli (cârnaţi din ficat) sau friptura de porc mistreţ.
Unul dintre secretele Corsicăi este că indiferent de gusturi sau dorinţe, întotdeauna veţi găsi ceva plăcut de făcut. Relieful permite turiştilor, fie că sunt iubitori de mare sa