A început ca şefă de echipă la Secţia de Gospodărie Comunală şi a participat la asfaltarea trotuarelor din centrul oraşului.
Agneta Regos este exemplul de angajat care a rezistat la acelaşi loc de muncă timp de 33 de ani. Mai are doi şi iese la pensie, dar spune că îi va lipsi activitatea, cafeaua de dimineaţă cu colega de birou. Secretul ei, pe care îl împărtăşeşte bucuroasă, spune că este adisponibilitatea de a învăţa mereu, de a fi informată. „Nu e de fapt niciun secret. Trebuie să vrei să faci ceva, indiferent despre ce este vorba. Nu există nu pot”, spune femeia.
A început la turnat de trotuare
După ce a absolvit cursurile unui liceu cu profil real din Baia Mare, Agneta Regos a lucrat ca suplinitor în învăţământ, unde a predat matematică şi fizică. „N-am intrat din prima la facultate şi nu puteam să stau pe capul părinţilor mei. Atunci era mare ruşine să nu ai loc de muncă”, explică Agneta Regos. A fost admisă la facultate şi după ce şi-a obţinut diploma de subinginer la Facultatea de Construcţii, în anul 1976, a primit repartiţie în oraşul ei de baştină, la Serviciul de Gospodărie Comunală al Primăriei, ca subinginer. A condus o echipă de 10 bărbaţi care turnau trotuare în oraş. Era singura femeie şi era şefa lor, dar n-a avut niciodată probleme cu a-i coordona. „Îmi amintesc că era iarna şi era tare frig şi după ce au turnat asfalt mi-au pus un carton pe betonul cald ca să nu-mi fie frig”, îşi aminteşte Agneta Regos.
A făcut de toate
După ce a lucrat trimp de aproximativ un an de zile la turnarea trotuarelor din centrul Băii Mari, a fost înaintată în grad şi a ajuns la Biroul Tehnic din cadrul aceluiaşi serviciu. „Aici mă simţeam în mediul meu. Încă din facultate îmi plăcea să fac devize şi situaţii de lucrări”, mărturiseşte subinginerul. De-a lungul anilor a făcut tot ce i s-a cerut, de la pontaje pân