Mark Thomas creează primul film de artă tridimensional, ca o contraofensivă la blockbusterul „Avatar”.
„Shakespeare pe înţelesul tuturor” pare a fi deviza producătorului Mark Thomas, care îşi propune să-l modernizeze pe mai-marele dramaturgilor, aducându-i celebre le pie se de teatru în variante „light”, în cinematografe.
Drama „Hamlet”, primul proiect al lui Thomas, va fi un musical realizat în format tridimensional, al cărui limbaj va fi adaptat zilelor noastre, mai puţin citatele celebre, precum „a fi sau a nu fi”, care vor rămâne aşa cum le-a creat Shakespeare. Vom auzi în film, însă, fragmente de dialog, care vor putea suna, precum „Rosenkranz şi Gueldenstern, bătrânii mei colegi de facultate”.
Urmează „Romeo şi Julieta”
Potrivit publicaţiei americane „Variety”, Thomas ar beneficia până acum de zece milioane de dolari pentru realizarea primelor trei filme, deoarece „Ham let” nu va rămâne singurul spectacol marca Shakespeare pe care britanicul îl va supune unei intervenţii „estetice”. Lui „Hamlet” îi vor urma „Macbeth”, „Romeo şi Julieta” sau „Visul unei nopţi de vară”. Chiar şi maşinăria de promovare şi susţinere a ambiţiosului proiect pare a fi pusă deja în mişcare. Cei care îi vor interpreta pe Romeo şi Julieta vor fi aleşi de telespectatori prin intermediul unui showcasting televizat.
Piatră de hotar în istoria cinematografică
Aderenţa la public a peliculelor în format 3D este verificată. Succesele unor filme precum „Ice Age 3” sau „Up” vorbesc de la sine. Pe lângă cele existente deja, cinefilii aşteaptă nerăbdători eposul 3D „Avatar”, realizat de regizorul filmului „Titanic”, James Cameron. Acesta, programat să apară în cinematografe pe 18 decembrie (după ce o selecţie din noua peliculă a rulat în avanpremieră, în august), este apreciat de presa de specialitate drept „o piatră de h