Începutul lunii octombrie aduce în Piaţa Unirii din Capitală un regal culinar cu ocazia celei de-a treia ediţii a Bucharest Food Festival. Cea de-a treia ediţie Bucharest Food Festival, cel mai mare eveniment culinar din România, a început joi şi aduce în Piaţa Unirii peste 100 de bucătari care îşi propun să transforme centrul Capitalei în cel mai apetisant loc din ţară.
Aceştia îşi vor pune azi la contribuţie măiestria pentru a realiza două recorduri mondiale gastronomice, care ar putea fi omologate în „Cartea Recordurilor”: cea mai mare ciorbă de burtă şi cel mai lung lanţ de pizza.
Ciorba va avea în total peste 1.000 de litri, din care vor fi pregătite 5.000 de porţii, iar la cel mai lung lanţ de pizza vor lucra cei de la Jerry’s Pizza.
Acestea nu sunt însă singurele produse pe care le veţi putea gusta. La eveniment sunt prezente nouă restaurante, cu specific românesc, chinezesc, libanez, voievodal, unguresc-ardelenesc sau german, iar bucătarii vă vor servi cele mai apetisante feluri de mâncare din fiecare zonă.
Tot în cadrul evenimentului vor avea loc şi workshop-uri, prezentări şi demonstraţii culinare. Printre produsele expuse se numără mezeluri şi brânzeturi tradiţionale româneşti, băuturi şi preparate ecologice, brânzeturi din Italia şi Franţa, dar şi lapte de migdale, dulciuri siciliene sau bomboane moldoveneşti, iar publicul prezent este invitat să guste din toate.
De asemenea, în Piaţa Unirii este organizat şi un seminar ce cuprinde prezentări de produse şi reţete, dar şi demonstraţii susţinute de maeştrii gastronomi Horia Vârlan (Cireaşa de pe tort), Şoni (Papa la Şoni) sau Jerome Duport (Secrete de Chéf).
Organizatorii evenimentului au pregătit şi o scenă pentru concerte, pe care vor urca Analia Selis, Proconsul, Pasărea Colibri, Marius Mihalache şi Ovidiu Lipan Ţăndărică