Stelian Brânzei deţine o colecţie de peste 45.000 de insigne şi intenţionează să mai adune alte 10.000 de obiecte similare pentru a intra în Cartea Recordurilor
CITEŞTE ŞI:
Braşov: EXCLUSIV/ Poveşti incredibile la Muzeul de Istorie
Piatra de temelie a muzeului a fost deja asezată pe strada Victoriei, iar Brânzei speră să-şi prezinte colecţia publicului cel mai tarziu în vara anului viitor.
Cel mai mare colecţionar de insigne din judeţul Botoşani şi unul dintre cei mai cunoscuţi din toată ţara, Stelian Brânzei, a început să ridice sediul viitorului muzeu al insignelor. Iniţiativa este prima de acest gen din România. Botoşăneanul spune că vrea să-şi pună planul în aplicare până cel mai târziu în vara anului viitor. Totodată, Stelian Brânzei vrea să aducă la Botoşani mai mulţi colecţionari importanţi din ţară.
Şi-a propus să doboare recordul în doi ani
„Înfiinţarea unui muzeu al insignelor este o idee mai veche de-a mea, dar pe care nu am putut până acum să o pun în practică. Sper ca anul viitor să reuşesc. Ar fi primul muzeu de acest gen din România şi poate chiar din lume. Nu am mai auzit să existe unul pe undeva“, ne-a spus Stelian Brânzei.
Răgazul pe care şi l-a fixat pentru a pune la punct cea mai mare colecţie din lume este de doi ani. 10.000 de insigne îl despart pe ambiţiosul botoşănean de Cartea Recordurilor.
„Intenţionez ca în doi-trei ani să intru în Cartea Recordurilor cu colecţia mea de insigne. Am căutat pe internet să văd cine deţine recordul mondial şi câte insigne are, dar nu am găsit o informaţie oficială. Sunt mai multe variante date: ba 50.000, ba 60.000“, a precizat colecţionarul.
În ceea ce priveşte valoarea insignelor, Stelian Brânzei refuză să facă o evaluare pentru a se proteja de hoţi.În urmă cu aproximativ două săptămâni, Stelian Brânzei a fost ales vicepreşedinte al Asociaţiei