Preotul slujeşte oamenii din altarul Bisericii Sfinţii Îngeri şi de la microfonul postului de radio care poartă numele tărâmului unde au fost creştinaţi românii. Gândul către haina preoţească i-a înfiripat după absolvirea primei facultăţi. În voiajele de practică, izolarea de pe navă i-a lăsat răgaz să se dedice contemplării. Aşa şi-a dat seama că nu prea avea ce căuta în marinărie. S-a înscris la Teologie. „Aveam în minte o imagine puternică din copilărie. Bunicul meu era dascăl la biserica din Platoneşti - Ialomiţa şi un incendiu a distrus lăcaşul de cult. Singurul lucru rămas intact era Sfânta Masă, care nici măcar nu fusese înnegrită de fum. Era albă, imaculată într-o mare de scrum“, povesteşte preotul.
Radio Dobrogea, copilul de suflet
După absolvirea Teologiei a urmat o altă nelinişte: cum să-şi folosească pasiunea pentru radiofonie, moştenită de la tatăl său, în slujba Bisericii. Tentative avusese prin liceu, în Medgidia, unde încercase să pună pe picioare un mic post de radio. Acum însă era timpul să facă altceva, mai folositor pentru misiunea sa. „Şansa mea a fost Înalt Prea Sfinţia Sa, care a înţeles că mass-media este o putere ce poate înlesni ca mesajul Bisericii să ajungă către oameni.
În 2004, Arhiepiscopia a obţinut licenţa pentru radioul confesional Radio Dobrogea, care împărţea frecvenţa de 104,4 FM cu Vocea Evangheliei a penticostalilor şi Vocea Speranţei a baptiştilor“, spune preotul. În 2008, când a trecut pe frecvenţa 99,7 FM cu emisie non-stop, Arhiepiscopia a cedat spaţiul de pe 104,4 FM postului Radio T al comunităţii musulmane. „Numele de Radio Dobrogea a fost ales pentru că Dobrogea este un brand al bunei înţelegeri între etnii, un pământ apostolic, unde duhul creştin lăsat de Sfântul Andrei şi-a pus amprenta prin toleranţă“, explică Eugen Tănăsescu.
La Radio Dobrogea, copilul de suflet a