Obiectele din magazinele de antichităţi sunt cu cel puţin 50% mai scumpe decât cele noi. Compensează garanţia că sunt rare şi senzaţia că, printr-un obiect de mobilă sau o simplă bijuterie, ai şansa de a retrăi, măcar în parte, atmosfera secolelor trecute. Galeria de Artă şi Antichităţi Hanul cu Tei din Capitală, cea mai mare de acest fel din ţară, ora 10:30 dimineaţa. În curte, vânzătoarele mătură, fumează sau dau un ultim retuş vitrinelor. Deşi a trecut o jumă
Obiectele din magazinele de antichităţi sunt cu cel puţin 50% mai scumpe decât cele noi. Compensează garanţia că sunt rare şi senzaţia că, printr-un obiect de mobilă sau o simplă bijuterie, ai şansa de a retrăi, măcar în parte, atmosfera secolelor trecute.
Galeria de Artă şi Antichităţi Hanul cu Tei din Capitală, cea mai mare de acest fel din ţară, ora 10:30 dimineaţa. În curte, vânzătoarele mătură, fumează sau dau un ultim retuş vitrinelor. Deşi a trecut o jumătate de oră de la deschiderea programului, eventualul client e rugat să mai aştepte câteva minute în curte.
De pe intrarea dinspre Blănari ţâşneşte un Jaguar cu numărul de înmatriculare terminat în 69-JAG. Veche meteahnă, probabil, a şoferului, fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, de ani buni patronul galeriilor. Urcă grăbit în magazin. După el, uşile rămân deschise, iar vânzătoarele se agită ca şi cum ar fi început programul de ore bune. Odată acceptat înăuntru, amatorul de antichităţi are cu ce să-şi încânte ochii: bijuterii, tablouri, obiecte de mobilier, păpuşi, covoare, la preţuri cel puţin la fel de variate, de la câteva zeci de lei la câteva zeci de mii.
„Primim obiecte de orice fel, dar să fie în stare mai bună, pentru că nu avem aici centru de recondiţionare. Înainte, colaboram cu câteva magazine de aici, din centrul vechi, dar acum s-au desfiinţat toate“, spune una dintre vânzătoare, întrebată de unde provin obiectele