Rezultatele celei de-a două expertize genetice în cazul atacului armat din luna ianuarie au fost făcute publice într-un cotidian central. Potrivit concluziilor acestui raport, profilele ADN expertizate exclud prezenţa profilului genetic al lui Serghei Gorbunov, primul suspect al anchetatorilor, însă legiştii nu se pot pronunţa cu privire la prezenţa profilului genetic al lui Serghei Gribenco.
Rezultatele celei de-a doua expertize în cazul jafului de la exchange, realizată la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Bucureşti, nu au ajuns la procurorul de caz. Probele au fost trimise în luna aprilie la Bucureşti, însă nici după 6 luni rezultatele nu au intrat în posesia anchetatorilor. Procurorii au primit zilele trecute factura pentru expertize pe care trebuie să o plătească pentru a intra în posesia rezultatelor. Gheorghe Ionescu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a declarat că se aşteptau ca în două luni să între în posesia unor date concrete care îi va ajuta în anchetă, însă nu a fost aşa. El explică că din această cauza ancheta a bătut pasul pe loc.
Anchetatorii spun că INML Bucureşti este singurul institut care poate analiza probele. Acesta nu este singurul impediment: rezultatele trebuie să conţină semnătura fiecărui participant, iar la expertiză lucrează mai mulţi specialişti. Pentru că specialiştii se află în diferite colţuri ale ţării, rezultatele se plimbă în scopul strângerii de semnături. Şi de aici poate surveni o alte întârziere în ajungerea la destinatar, mai spune Gheorghe Ionescu.
Scurgeri de informaţii
Şi, pentru că tergiversarea birocratică nu era suficientă, procurorii au mai primit o palmă pete obraz: rezultate au fost făcute publice prin intermediul presei, înainte că ei să le cunoască. Un cotidian naţional a intrat în posesia rezultatelor expertizei, astfel că procurorii au pu