Bucureştenii dornici de alimente şi cosmetice fără chimicale au venit în număr mare la Târgul Bio organizat de Jurnalul Naţional, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Asociaţia Bio România, în ciuda vremii urâte şi a crizei economice.
Până ieri la prânz, aproape 4.000 de oameni trecuseră pragul Muzeului Satului în căutare de produse bio. Şi continuau să vină. În cele trei zile de târg s-au vândut sute de kilograme de brânzeturi, de legume sau de făină integrală şi mii de kilograme de miere. Vânzările au mers bine chiar şi sâmbătă, când vremea a fost extrem de urâtă, cu ploaie, vânt şi un frig care îţi intra rapid în oase.
VĂNZĂRI BUNE
"A venit lume chiar multă sâmbătă, am vândut cam de 2.000-2.500 de lei. Chiar nu mă aşteptam. O doamnă mi-a spus că a venit, deşi ploua, pentru că s-a săturat de prostiile pline cu chimicale din supermarketuri", a declarat Ionel Bara, director comercial Ecomarket Transilvania.
A adus la târg sucuri de fructe, cereale, ulei de floarea-soarelui presat la rece, primul de acest fel produs în România, şi vin. "Toate legumele au mers bine. Roşiile, cam 100 de kilograme, le-am vândut pe toate încă de vineri", au spus şi cei de la Ecolife Bio.
La brânzeturi a fost înghesuială mare. "Am vândut cam 500 de kilograme de produse, de circa 8.000 de lei", a declarat şi Rodica Ferchiu, de la Asociaţia Valea Asăului, care abia reuşea să facă faţă întrebărilor şi cererilor clienţilor. Lui Claudiu Husti, fermier eco din Maramureş, venit la Târgul Bio cu legume proaspete şi uscate, dulceţuri şi conserve de legume, îi sclipeau ieri ochii de fericire. Mi-a şoptit că a câştigat vreo 6.000 de lei. Şi "mierarii" de la Apidava, Biriş, Tremot, Ilyes, Tivadar sau Onea au vândut în forţă. Rar vedeai câte un vizitator care să nu aibă măcar un borcan cu miere în pungă. Făinurile, prăjiturelele şi pâin