Georgeta şi Robert Şerban, proprietarii reţelei de clinici Gral Medical, preferă să investească într-un spital privat în detrimentul extinderii în provincie. Cei doi soţi consideră că talentul în afaceri constă în abilităţile manageriale pe care şi le-au dezvoltat încă din timpul facultăţii. Cei doi ingineri şi-au continuat funcţiile de conducere şi după absolvirea facultăţii. Nu şi-au neglijat nici studiile, pe care le-au îmbogăţit cu doctorate. Georgeta are un doctorat în management, dar spune că soţul ei are un CV mai impresionant. Trei facultăţi absolvite: Politehnică, ASE, SNSPA şi două doctorate în domeniul economic.
Şi, pentru că-i place mediul academic atât de mult, Robert Şerban este şi profesor de management la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti. „De felul meu sunt didactic“, spune el zâmbind.După o carieră de director general în sistemul public în domeniul sănătăţii, Robert Şerban a decis să schimbe direcţia spre iniţiativa privată.
Mai întâi, a vrut să înfiinţeze o şcoală post-liceală, mai ales pentru că ştia cum funcţionează sistemul şi îi cunoştea pe specialişti. A căutat un spaţiu şi, în cele din urmă, a găsit o fostă policlinică a unui liceu din Capitală.
Nu era prea potrivită pentru o şcoală, aşa că a făcut o... policlinică. „Aşa am ajuns în domeniul serviciilor medicale private“, spune el. Pe atunci, în 2000, nu erau studii de piaţă în domeniu, aşa că Robert a întrebat prietenii ce şi-ar dori de la o clinică privată. Bineînţeles, un autodidact ca el a apelat şi la cărţi.
I-a plăcut viaţa de antreprenor şi n-a ratat oportuniţătile atunci când i-au ieşit în cale. Însă dispersarea businessului în mai multe domenii l-a făcut să piardă din vedere lucrurile importante. Un prieten a venit la biroul lui şi l-a rugat să aşterne pe hârtie toate sarcinile de zi cu zi. La fi