Câştigul salarial mediu net a scăzut în august cu 3% (42 lei) faţă de iulie, la 1.348 lei, dar a crescut cu 5,6% faţă de aceeaşi lună din 2008, cele mai mari valori înregistrându-se în fabricarea produselor de cocserie şi prelucrarea ţiţeiului, iar cele mai mici în industria de îmbrăcăminte. În august, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.845 lei, cu 2,9% mai mic faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Princip
Câştigul salarial mediu net a scăzut în august cu 3% (42 lei) faţă de iulie, la 1.348 lei, dar a crescut cu 5,6% faţă de aceeaşi lună din 2008, cele mai mari valori înregistrându-se în fabricarea produselor de cocserie şi prelucrarea ţiţeiului, iar cele mai mici în industria de îmbrăcăminte.
În august, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.845 lei, cu 2,9% mai mic faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Principalele cauze ale scăderii salariilor în august au fost restrângerea activităţii, acordarea în luna precedentă de sume din profitul net şi premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă).
Cele mai mari scăderi
Reduceri între 7% şi 10% ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, administraţie publică, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice.
În activităţile de fabricare a produselor textile, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, învăţământ, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a, fabricarea altor mijloace de transport, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii au fost consemnate scăderi între 5% şi 7%.
Totodată, câştigul salarial mediu net s-a micşorat cu 4%