Ruleaza 100 de milioane de euro in agricultura, are 600 de angajati si este in top 3 cei mai mari fermieri ai Romaniei. Mihai Anghel spune ca a facut un lucru extraordinar daca se gandeste ca majoritatea agricultorilor lucreaza un hectar de teren agricol, dar ca nu a facut "mare lucru" daca se raporteaza la o agricultura normala, ca in restul Europei.
De cele mai multe ori Mihai Anghel iti vorbeste la telefon, de pe camp, rare sunt ocaziile in care vine in Bucuresti sa se intalneasca cu partenerii sau sa negocieze o finantare cu o banca. Si cand o face are putin timp, cat sa bea o cafea, intre doua intalniri de afaceri. Nu vrea sa vorbeasca foarte mult despre el, ci mai degraba despre situatia agriculturii fata de care se declara "dezamagit".
"Trebuie sa vorbim de agricultura Romaniei la trecut. Au zis-o multi si o spun si eu ca avem un potential de a hrani 80 de milioane de oameni, dar ca importam cel putin 50% din ceea ce mancam. Asta inseamna ca asiguram mancarea doar pentru jumatate din cei 16 milioane de locuitori cat mai suntem. Am distrus pana in momentul de fata tot - pamantul este faramitat ca nicaieri in alta parte, lucram ca in Evul Mediu, cu calul si depindem in cea mai mare parte de ce primim de la altii. Nu poti sa vorbesti despre o economie decat cand te axezi pe un produs care este destinat vanzarii. Cand faci un produs ca sa intretii existenta se numeste supravietuire", spune Anghel.
"Picam de 20 de ani incontinuu"
"Romania nu a fost niciodata atat de jos", este concluzia la care ajunge proprietarul grupului din Dolj si pe care o ilustreaza pe foaia de pe masa printr-o sageata in jos, ingrosata cu pixul. De altfel, pe tot parcursul interviului, Anghel traseaza linii, deseneaza parcele sau ingroasa procente pe o coala de hartie in timp ce vorbeste. Fiecare strategie pe care o propune este trecuta cu linie de la capat. @