Programul „Casa verde“ nu are căutare în Bănie, doar două proiecte din Dolj fiind trimise la Administraţia Fondului pentru Mediu.
Reprezentanţii Primăriei Craiova au spus că s-au făcut solicitări pentru unităţi de învăţământ aflate în administrarea instituţiei, în special grădiniţe şi şcoli. „În prima sesiune a Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, geotermală şi eoliană, au fost depuse două proiecte de către Consiliul Judeţean Dolj şi Consiliul Local al Municipiului Craiova. Proiectele pentru înscrierea în program se pot depune la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu“, a declarat Adriana Stroe, din cadrul AFM.
În ceea ce priveşte persoanele fizice, acestea nu sunt interesate să renunţe la sistemul clasic de încălzire. „Primăria Craiova a solicitat finanţare nerambursabilă în sumă de 3.574.008 lei reprezentând 80% din valoarea totală eligibilă a proiectului pentru amplasarea sistemelor care utilizează energie solară, geotermală şi eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului pentru 22 de locaţii - şcoli şi grădiniţe - aflate în patrimoniul primăriei. Valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru acest proiect, conform ghidului de finanţare, este de 4.467.510 lei“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a primăriei.
Programul „Casa verde“ nu are căutare în Bănie, doar două proiecte din Dolj fiind trimise la Administraţia Fondului pentru Mediu.
Reprezentanţii Primăriei Craiova au spus că s-au făcut solicitări pentru unităţi de învăţământ aflate în administrarea instituţiei, în special grădiniţe şi şcoli. „În prima sesiune a Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, geotermală şi eoliană, au fost depuse două proiecte de către Consiliul Ju