Dupa demisia ministrilor PSD la sfarsitul saptamanii trecute, premierul democrat-liberal Emil Boc a inlocuit cu o rapiditate nemaiintalnita 20 de prefecti, mai multi subprefecti, mai multi secretari de stat si sefi de agentii care au fost sustinuti de social-democrati. Multi insa dintre cei trimisi in functii publice de PSD isi vor pastra scaunele in baza aranjamentelor personale.
Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, i-a "ras" pe toti directorii propusi de PSD in ministerul sau in mai putin de o zi de la plecarea PSD din Guvern.
Dupa ce a semnat ordinele privind demiterea secretarilor de stat, Boc a spus ca la fiecare minister vor ramane maxim doi secretari de stat.
In prezent cate un ministrul democrat-liberal gestioneaza si un minister care a "apar-tinut" pana saptamana trecuta PSD: premierul Emil Boc gestioneaza Educatia, ministrul dezvoltarii Vasile Blaga asigura interimatul la Interne, Radu Berceanu la Agricultura, ministrul economiei Adriean Videanu la Sanatate, ministrul turismului Elena Udrea se ocupa si de Mediu, ministrul tineretului Sorina Placinta la relatia cu Parlamentul, iar ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, la Munca.
PSD culege ce a semanat in privinta inlocuirii celor pe care i-au propus in functii in administratie, deoarece social-democratii au fost cei care au insistat la inceputul anului pentru "politizarea" functiilor din administratie, iar o ordonanta care legitima aceste numiri a fost unul din primele acte normative care a trecut prin Guvernul lui Emil Boc. Rapiditatea cu care Boc a operat modificarile in Guvern a fost posibila datorita acestei ordonante.
Ce ramane dupa Revolutia din Guvern
In contextul situatiei politice extrem de incarcate este neclar daca politicienii vor fi in stare sa-si respecte intelegerile anterioare referitoare la conducerea BNR, in contextul in care mandatul actualei conduce