Lupta cu focul şi faptul că poate ajuta oamenii aflaţi în dificultate l-au călit şi l-au transformat într-o persoană responsabilă, un om pentru care meseria de pompier este un mod de a trăi.
De doi ani este subofiţer pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea la Garda de Intervenţie Govora. „Am ajuns printr-o întâmplare la pompieri, cu toate că de mic copil mi-a plăcut să ajut oamenii atunci când au probleme. Prima mea păţanie legată de un incendiu, vine tot din copilărie, când a ars grajdul unui vecin de la ţară. Vecinul avea un viţel foarte frumos pe care nu reuşise să îl scoată afară din flăcări, iar eu am intrat acolo şi l-am salvat”, povesteşte pompierul Lucian Florea. Această păţanie l-a marcat, însă mai târziu, când un prieten i-a povestit că sunt locuri la pompieri şi se fac înscrieri pentru susţinerea examenelor, Lucian a decis că ar trebui să îşi încerce şi el norocul. „Prietenul meu m-a convins să mă înscriu la examen şi culmea ironiei, eu am intrat la pompieri, iar el nu a reuşit”, mai spune Lucian Florea.
De la steaua Bucureşti, la Minerul Berbeşti
Tânărul povesteşte că o altă mare pasiune a sa este sportul, fotbalul mai ales. „Am făcut fotbal de performanţă, încă din primii ani de şcoală, iar la liceu, am intrat la o clasă sportivă. Eram propus să ajung să joc fotbal la echipa Steaua Bucureşti, dar din cauza unor probleme familiare a trebuit să mă transfer la liceu la Berbeşti, iar de la Steaua Bucureşti am ajuns să joc fotbal la Minerul Berbeşti”, povesteşte Lucian cu umor. Tânărul a trecut repede peste această dezamăgire, iar acum spune că meseria de pompier este una care îi oferă foarte multe satisfacţii. „Nu pot să spun că este o meserie uşoară, dar atunci când ajuţi oamenii, ai cea mai mare împlinire şi simţi că într-adevăr faci ceva cu folos pe lumea asta”, adaugă tânăru