Muzicianul este dirjorul unuia dintre ansamblurile corale clujene cu cea mai mare tradiţie, apreciat la nivel internaţional. El a iniţiat la Cluj şi singurul eveniment coral ecumenic din lume.
Data şi locul naşterii: 11. 06.1956
Educaţie: A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca
Starea civilă: necăsătorit
Înclinaţia şi talentul către muzică i-au fost descoperite încă de la vârsta de patru ani, de nimeni altul decât celebrul maestru şi dirijior Antonin Ciolan, fondatorul Filarmonicii clujene, care a fost tratat de tatăl acestuia, de profesie infirmier-urolog.
Descoperit de maestrul Antonin Ciolan
„Tata m-a rugat să mă prezint maestrului, iar eu i-am zis prompt cum mă numesc şi că nu ştiu poezie. M-a întrebat ce ştiu şi i-am interpretat un cântec şi practic acel cântecel mi-a fost fatal”, îşi aminteşte Adrian Corojan. Din acel moment, clujeanul îşi însoţea tatăl de fiecare dată când acesta îl vizita pe muzicianul Antonin Ciolan, pentru a-l trata. Soţia acestuia, Eliza Ciolan, l-a învăţat să cânte, de altfel, primele acorduri la pian. „Pentru ei, care nu aveau copii, eram o jucărie foarte interesantă. De altfel, maestrul a fost cel care l-a îndrumat pe tata şi-i repeta într-una, până să se stingă, că eu trebuie să fac muzică”, a explicat Corojan.
Cel mai bun la canto, cu doar trei luni de studiu
A furat, însă, „meserie” la nivel profesionist de la un alt muzician de valoare, Dorin Pop, cel care dirija corul de cameră al Conservatorului clujean. Deşi avea pasiune pentru cântatul cu vocea încă de la vârsta de nouă ani, iar la facultate studiase vioara, după doar trei luni de canto câştigase locul întâi în cadrul unui concurs naţional de profil.
Clujeanul era în plină ascensiune pe plan muzical, iar maestrul Dorin Pop îi aranjase chiar şi participare