Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă marţi, la Camera Deputaţilor. Documentul a fost adus la biroul preşedintelui forului, Roberta Anastase, de către fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Moţiunea este semnată de 124 de parlamentari, cu şapte în plus faţă de numărul total al parlamentarilor PNL şi UDMR.
Moţiunea de cenzură a PNL a fost depusă marţi, la Camera Deputaţilor. Documentul a fost adus la biroul preşedintelui forului, Roberta Anastase, de către fostul premier Călin Popescu Tăriceanu (audio).
Moţiunea este semnată de 124 de parlamentari, cu şapte în plus faţă de numărul total al parlamentarilor PNL şi UDMR.
"Ţinând cont de situaţia politică, de criza economică, socială şi morală în care se află România şi de lipsa de legitimitate şi reprezentativitate a actualului Guvern şi ca un semnal faţă de derapajul continuu pe care actuala putere Băsescu - Boc îl are, putem să observăm astăzi un nou gest incalificabil al Guvernului, de a a-şi asuma răspunderea pe legea pensiilor", afirmă fostul prim-ministru.
"Nu discutăm subiectul pe fond, ci forma care denotă o tendinţă de alunecare spre totalitarism. Înţelegem aşadar că în curând în România se va decide totul numai prin Ordonanţe de Urgenţă şi prin asumări de răspundere, Parlamentul rămâne absolut o insituţie decorativă", declară Călin Popescu Tăriceanu.
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader spune că este dreptul Opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură. Aceasta nu va fi însă adoptată, întrucât parlamentarii sunt responsabili şi nu ascultă de decizia partidului, crede el.
"Este dreptul lor de a depune moţiuni de cenzură, sunt convins că parlamentarii tuturor partidelor din Opoziţie declarată vor fi responsabili şi nu vor adânci şi vor mări o criză economică cu una politică", afirmă Toader.
Moţiunea este intitulată "11 împotriva României", are opt pag