Majoritatea copiilor şi a adolescenţilor se confruntă cu riscuri mai mari de a deveni dependenţi de internet dacă sunt deprimaţi, ostili sau suferă de sindromul ADHD, potrivit unui studiu dat recent publicităţii, informează CNN News. Deşi dependenţa de internet nu este recunoscută oficial ca un diagnostic medical, unul dintre simptomele acesteia este timpul mare alocat jocurilor pe calculator, care afectează capacitatea de a lua decizii în viaţa de zi cu zi.Studiile anterioa
Majoritatea copiilor şi a adolescenţilor se confruntă cu riscuri mai mari de a deveni dependenţi de internet dacă sunt deprimaţi, ostili sau suferă de sindromul ADHD, potrivit unui studiu dat recent publicităţii, informează CNN News.
Deşi dependenţa de internet nu este recunoscută oficial ca un diagnostic medical, unul dintre simptomele acesteia este timpul mare alocat jocurilor pe calculator, care afectează capacitatea de a lua decizii în viaţa de zi cu zi.
Studiile anterioare arătau că până la 17,95% dintre adolescenţi sunt dependenţi de internet, numărul acestora fiind mai mare în ţările din Est, comparativ cu cel din cele occidentale.
Viaţa offline devine insuportabilă
Potrivit unui nou studiu realizat în Taiwan, pe un eşantion de 2.293 de elevi în clasa a şaptea, simptomele dependenţei de internet includ petrecerea pe calculator a unui număr mai mare de ore decât utilizatorul intenţionase, precum şi semne de insatisfacţie în timpul activităţilor offline, cum ar fi anxietate, plictiseală, iritabilitate.
Din cercetările derulate de Centrul Medical Universitar Kaohsiung din Taiwan a rezultat că sindromul neurologic al deficitului de atenţie (ADHD) este asociat dependenţei de internet în rândul copiilor. În ceea ce priveşte fetele, depresia şi sociofobia sunt asociate excesului de activitate în mediul online.
Băieţii sunt mai mu