Premierul Emil Boc a anunţat, în această dimineaţă, după şedinţa de Guvern, că Executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea Pensiilor. Sindicaliştii vor negocia cu aleşii neamului blocarea proiectului, deoarece au luat cunoştinţă de noile prevederi de abia în această dimineaţă, după anunţul făcut de Boc. Sursa: Agerpres
1 /.
Potrivit acordului cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul trebuia să reformze sistemul public de pensii până la sfârşitul acestui an. Astfel, mai era suficient timp pentru ca proiectul de lege privind reforma pensiilor să fie discutat cu societatea civilă, urmând ca apoi să fie aprobat în parlament în procedură normală şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului, apreciază liderul sindical Dumitru Costin.
"Azi dimineaţă, la sediul Ministerului Muncii, am primit într-un plic, două discuri, care conţineau proiectul de lege, deci nu am avut cum să ne exprimăm un punct de vedere avizat asupra acestuia. Asumarea răspunderii este o măsură de forţă din partea Guvernului Boc, la fel cum a fost şi asumarea răspunderii pe legea salarizării unice şi a celorlalte acte normative", a declarat pentru evz.ro Dumitru Costin.
Liderul sindical a spus că filialele din teritoriu au primit o copie a proiectului de lege, astfel că până vineri vor formula propuneri cu privire la acesta, urmând ca amendamentele să fie centralizate şi analizate în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică. Între timp, sindicatele vor avea discuţii cu parlamentarii, în Colegiile Uninominale, pentru a le solicita sprijinul în vederea blocării acestei legi.
De asemenea,sindicaliştii vor continua acţiunile de protest, în ciuda solicitării formulate de primul ministru, care a îndemnat la "pace socială".
"Este exclusă pacea socială până în decembrie, întrucât sunt lucruri presante care trebuie rezolvate şi nu