Aproape toate femeile care ajung la vârsta de 50 de ani au o atitudine aproape "ostilă"" faţă de viaţa lor. Nu se mai iubesc pe sine însele, li se pare că se îmbolnăvesc de toate bolile, nu mai sunt mulţumite de felul în care arată şi nici de modul în care sunt privite de cei din jur. Pentru a evita ca aceste lucruri să se întâmple ar fi indicat ca reprezentantele sexului frumos care au ajuns la această vârstă să privească partea plină a paharului, în speţă a vieţii lor.
Au copiii mari şi la casele lor, unele au chiar nepoţi. Pentru a fi sigure că de la această vârstă se pot bucura de liniştea casei lor şi de timpul liber, ar fi indicat să se prezinte la medic pentru câteva investigaţii de rutină.
Vârsta depinde de creier
Care sunt analizele obligatorii după vârsta de 50 de ani ne spune medicul Doina Mihăilă, preşedintele Patronatului Naţional al Medicilor de familie din România.
"În primul rând trebuie să reamintim că femeia la 50 de ani e ca şi femeia de 40, ca şi femeia de 30, ca şi femeia de 70. Depinde cum se simte. Depinde foarte mult de creierul fiecăreia. Ideal ar fi să nu ne simţim vârsta", afirmă Doina Mihăilă. Doctorul precizează că, într-adevăr, este cazul să se efectueze un set de analize care să releve situaţia exactă a organismului.
"Toate femeile, nu doar cele de 50 de ani, ar trebui să îşi facă măcar un set mic de analize: un control ginecologic, o ecografie, analize de sânge şi la doi ani să-şi facă o radiografie pulmonară, tensiunea arterială şi o osteodensitometrie.
Alte investigaţii medicale aproape obligatorii sunt sumarul de urină, probele hepatice, anticorpii de hepatită.
De ce să facem asta? De ce să batem la uşile cabinetelor medicale, dacă nu ne doare nimic, se întreabă, în general, românii?
Răspunsul ni-l oferă tot doamna doctor: "Analizele de ruti