Localurile universităţilor au devenit locul preferat de luat prânzul al persoanelor care nu sunt studenţi. Motivul: preţurile mici, mâncarea bună. Funcţionari din Primăria Capitalei, muncitori ai firmelor de construcţii dar şi oameni de afaceri preferă să-şi ia prânzul printre studenţi.
Una dintre cele mai aglomerate cantine este „Mihail Kogălniceanu“ ce aparţine Universităţii din Bucureşti. Aproximativ 700 de persoane îi calcă zilnic pragul, sala fiind arhiplină la orele prânzului. Cantina este „restaurantul“ preferat al oamenilor îmbrăcaţi la patru ace de la companiile situate în apropierea staţiei de metrou Izvor. „Mănânc aici de doi ani. Alimentele sunt foarte bune şi preţurile excelente“, a spus Daniel, un angajat al unei firme.
Un agent de pază, George Moldoveanu, este şi el un client fidel al cantinei „Kogălniceanu“. „E mâncarea ieftină şi foarte gustoasă. Nu mi-aş permite să mănânc la restaurant“, a spus el în timp ce mânca cu poftă o musaca. Potrivit administratorului cantinei, Iancu Bozu, mâncarea este întotdeauna proaspătă, fiind pregătită în aceeaşi zi. Cantina este deschisă în cursul săptămânii, între orele 11.30-17.00 şi 18.00-19.00.
Frecventată de funcţionarii primăriei
Cantina Universităţii de Medicină şi Farmacie este locul preferat de funcţionarii publici. „Pe lângă cei peste 300 de studenţi şi de medici rezidenţi care vin zilnic aici să mănânce, la cantină mai ajung şi funcţionari ai primăriei“, a spus administratorul cantinei, Viorica Vintilescu. Mâncarea este gustoasă şi ieftină. O porţie de file de peşte pane fără os costă 2,5 lei, iar cârnăciorii olteneşti la grătar- 2,5 lei. Cantina este deschisă de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00.
Şi la cantina Leu, ce aparţine de Universitatea Politehnică din Bucureşti, pot lua prânzul, pe lângă studenţi şi muncitori sau programatori IT. Meniul conţine în j