Retailerul român de încălţăminte şi marochinărie Leonardo va intra în reorganizare judiciară, din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor, cu 25%, în acest an. În acest sens, Leonardo a încheiat un parteneriat cu Casa de Insolvenţă Transilvania, se arată într-un comunicat al firmei de insolvenţă. Leonardo îşi continuă activitatea Florin Panea, acţionarul majoritar al lanţului de magazine, a declarat că Leonardo îşi continuă activitat
Retailerul român de încălţăminte şi marochinărie Leonardo va intra în reorganizare judiciară, din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor, cu 25%, în acest an.
În acest sens, Leonardo a încheiat un parteneriat cu Casa de Insolvenţă Transilvania, se arată într-un comunicat al firmei de insolvenţă.
Leonardo îşi continuă activitatea
Florin Panea, acţionarul majoritar al lanţului de magazine, a declarat că Leonardo îşi continuă activitatea în mod normal şi îşi va onora toate obligaţiile faţă de creditori.
"Ne dorim să menţinem bunele relaţii cu băncile care ne-au creditat, precum şi cu furnizorii, cu care vom colabora în continuare", a spus Panea.
Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolvenţă Transilvania, a apreciat intenţia acţionarilor Leonardo privind salvarea companiei prin reorganizare judiciară.
"Este un semn că mediul de afaceri este pregătit pentru reorganizare şi relansare a bussiness-ului şi nu mai asociază în mod eronat termenul de reorganizare cu faliment", a mai spus Lotrean.
Ce spune procedura reorganizării judiciare?
Procedura reorganizării judiciare este reglementată prin Legea 64/1995 privind reorganizarea şi falimentul.
Legea prevede că, în baza unui plan de reorganizare, debitorul va continua activitatea sub supravegherea unui administrator, până când judecatorul sindic va dispune intrarea companiei în fa