» Cabinetul Boc II a contraatacat decizia opozitiei de a depune o motiune de cenzura, semnata si de alesi ai PSD, cu demararea procedurii de asumare a raspunderii in Parlament pe Legea pensiilor.
» Cu alte cuvinte, daca tot sunt numarate zilele Guvernului Boc II, democrat-liberalii macar sa poata spune ca Executivul a cazut deoarece opozitia nu vrea sa renunte la pensiile speciale si sa respecte termenele convenite cu FMI.
Decizia guvernului de a-si asuma inca o data raspunderea in Parlament, de data aceasta, pe Legea pensiilor, a venit la doar o zi dupa ce UDMR si PSD au decis sa se ralieze PNL in demersul de initiere a unei motiuni de cenzura. Imediat a fost trimisa spre Parlament scrisoarea prin care Executivul si-a anuntat intentia, in vederea demararii procedurilor. Graba se explica prin dorinta democrat-liberalilor de a-si angaja raspunderea inainte de a fi rasturnat Guvernul prin motiunea de cenzura depusa ieri. In acest fel, chiar daca sunt infranti de PSD, PNL si UDMR, pedelistii pot specula in campanie ideea ca Executivul a fost demis de opozitie pentru ca a incercat sa reformeze sistemul de pensii, inclusiv sa elimine pensiile speciale, catalogate drept "nesimtite" de premierul Boc.
"Imi pun mandatul la bataie"
Ipoteza de mai sus a fost, de altfel, conturata de premierul Boc. "Imi pun mandatul la bataie: ori trece legea, ori pleaca Guvernul", a declarat Boc. El a subliniat ca prin Legea pensiilor vrea sa desfiinteze si pensiile speciale ale parlamentarilor. "Asa cum am promis, vom elimina pensiile speciale care nu sunt calculate pe baza de contributivitate. (…) Este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o, dar este si o cerinta a Comisiei Europene", a mai spus premierul.
Reprezentantii opozitiei au criticat prompt decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe Legea pensiilor, desi au admis ca un astfel de