Jandarmii din Bacău au constatat, în primele nouă luni ale anului, 80 de infracţiuni şi au avut 3.000 de misiuni proprii.
Unii dintre cei mai „fideli clienţi“ ai jandarmilor bacăuani au fost, până la începutul acestei luni, braconierii. Aceştia scapă, de obicei, cu amenzi, întrucât cu greu pot fi prinşi în flagrant în timp ce-şi folosesc uneltele ca să vâneze sau să pescuiască ilegal. „Una dintre misiunile noastre a fost executarea unor acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de braconaj piscicol pe raza lacurilor de acumulare din judeţul Bacău“, a declarat locotenent colonelul Nelu Popovici, adjunctul comandantului de la Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Bacău.
Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, când trei bărbaţi s-au ales cu amenzi după ce au fost găsiţi pe un lac, cu plase monofilament. „De regulă, confiscăm plasele şi orice alte echipamente găsite, iar braconierii nu le revendică. Preferă să le vadă confiscate şi să spună că nu erau ale lor, aşa că nu putem lua alte măsuri“, a precizat maiorul Marius Ţăranu, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău. De la începutul anului, buzunarele braconierilor au fost „uşurate“ de 20.000 de lei. În primele nouă luni ale anului, jandarmii grupării băcăuane au constatat 80 de infracţiuni, cele mai multe dintre ele furturi, fapte de violenţă şi braconaj piscicol.
Misiuni diverse pentru jandarmi
Jandarmii au executat 3.000 de misiuni „pe cont propriu“ şi aproximativ 2.000 în colaborare cu Poliţia, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi alte instituţii. „Structurile mobile ale GJM au participat şi la executarea a aproximativ 500 de misiuni de ordine publică, fiind folosiţi peste 6.500 de jandarmi“, a mai explicat locotenent colonel Nelu Ciobanu. Meciurile de fotbal din prima ligă şi Cupa României, ani