Un miting masiv a avut loc miercuri, 7 octombrie, la Bucureşti. Circa 15 mii de oameni au ieşit în stradă în Piaţa Victoriei. Protestul se înscrie în acţiunile organizate la nivel mondial de 7 octombrie, Ziua Internaţională a Muncii Decente. Manifestanţii cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.
Un miting masiv a avut loc miercuri, 7 octombrie, la Bucureşti. Circa 15 mii de oameni au ieşit în stradă în Piaţa Victoriei.
Protestul se înscrie în acţiunile organizate la nivel mondial de 7 octombrie, Ziua Internaţională a Muncii Decente. Manifestanţii cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.
Anul trecut, la protestul de pe 7 octombrie, desfăşurat în Piaţa Constituţiei, au participat circa zece mii de persoane. Cel mai recent protest de amploare în faţa Guvernului a avut loc în noiembrie 2001, când au fost prezenţi aproximativ 20 de mii de sindicalişti.
Manifestanţii cer un salariu minim pe economie de 740 de lei în 2010 şi 1.300 de lei în 2014. Protestatarii mai solicită refacerea grilelor legii unice de salarizare, susţinerea unităţilor economice, crearea de locuri de muncă şi protecţia angajaţilor.
Mitingul se desfăşoară sub sloganul "Guvernanţi, gândiţi-vă la oameni !". "Avem guvernanţi care zi de zi spun că guvernează în interesul nostru, dar ceea ce se întâmplă este evident, contează doar jocurile politice şi afacerile lor şi nu îi interesează o politică coerentă, care să schimbe ceva în folosul angajaţilor din România", spune vicepreşedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.
Mitingul de miercuri nu este legat de legile asumate de Guvern, revendicările protestatarilor fiind mai vechi, susţin sindicaliştii.
Protestul este organizat de patru confederaţii sindicale : Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical, CNSLR - Frăţia şi CSDR.
De Ziua Internaţională a Muncii Decente, lucrători din toată lumea cer creşterea