Virgil Stoenescu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR, s-a referit, marţi, la audierea pentru un nou mandat în conducerea băncii centrale, a cărei înregistrare audio-video este postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, la problemele întâmpinate de Banca Comercială Carpatica (BCC). „Ştiţi ce probleme sunt la Banca Carpatica. Să dea Dumnezeu ca să nu... să avem probleme cu Banca Feroviară! Problema aceasta a acumulării capitalului este o chestiune fundamentală, fu
Virgil Stoenescu, membru al Consiliului de Administraţie al BNR, s-a referit, marţi, la audierea pentru un nou mandat în conducerea băncii centrale, a cărei înregistrare audio-video este postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, la problemele întâmpinate de Banca Comercială Carpatica (BCC).
„Ştiţi ce probleme sunt la Banca Carpatica. Să dea Dumnezeu ca să nu... să avem probleme cu Banca Feroviară! Problema aceasta a acumulării capitalului este o chestiune fundamentală, fundamentală... Noi trecem acuma prin perioada acumulării primitive de capital”, a afirmat Stoenescu, în răspunsul la întrebarea deputatului Petru Călian privind necesitatea înfiinţării de către stat a unei bănci industriale sau agricole.
UPDATE: Nicolae Cinteză, şeful direcţiei de supraveghere din BNR spune că banca nu are probleme
Şeful direcţiei însărcinată cu supravegherea sistemului bancar precizează că declaraţiile lui Virgil Stoenescu se referă strict la problemele pe care le are o instituţie de credit cu capital autohton (mic), în competiţia cu băncile cu acţionari din străinătate, care au acces mult mai facil la capitaluri.
"Este strict o problemă de competitivitate pentru capital cu străinii. Într-o piaţă care este controlată în proporţie de 87% de bănci cu capital străin, este o provocare să reuşeşti să menţii o cotă de piaţă de 1% şi ei au reuşit", precizează Cinteză.
Stoenescu vrea şi impl