O treime din câinii vagabonzi prinşi de hingheri revin în stradă. Administratorul fimei de ecarisaj susţine că nu pot fi prinşi mai mult de zece câini pe zi.
Din ce în ce mai mulţi botoşăneni sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii primăriei nu sunt în stare să rezolve problema câinilor vagabonzi. Oamenii spun că nu se observă o diminuare a numărului de maidanezi în ultimele luni, de când există o firmă de ecarisaj în municipiu. „Am auzit că există o firmă care se ocupă de prinderea câinilor vagabonzi, dar nu prea se vede. Aceşti câini reprezintă un pericol în special pentru copii, care ies la joacă afară. În zona unde locuiesc cred că sunt mai mult de 20 de câini şi uneori îmi este frică să ies din casă“, ne-a spus Maria Popovici, pensionară. În plus, botoşănenii consideră că o parte din vină o au şi iubitorii de animale care hrănesc zilnic maidanezii.
„Într-adevăr, cei de la primărie nu au făcut prea multe, dar şi oamenii au partea lor de vină atunci când dau de mâncare câinilor maidanezi. Am asistat la un întreg scandal în momentul în care cei de la firma de ecarisaj au venit să prindă un câine. Au ieşit vreo trei persoane şi au început să ţipe“, afirmă Ionuţ Marcu, student. De la începutul anului şi până în prezent, peste 200 de persoane au ajuns la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean după ce au fost muşcaţi de câini.
„Nu sunt suficiente locuri la padoc“
În aproximativ trei luni de când activitatea de ecarisaj a fost externalizată şi există o firmă specializată în prinderea câinilor maidanezi, aproximativ 500 de patrupede au ajuns la padoc. „Problema este că nu sunt suficiente locuri la padoc şi de aceea nici noi nu putem prinde zilnic mai mult de opt-zece câini. Solicitări avem foarte multe de la cetăţeni, dar nu putem interveni pentru că nu avem ce face cu câinii“, a declarat Petru Filip, administr