Mai multe bănci nu mai oferă credite de nevoi personale fără garanţii, chiar dacă astfel de produse apar în ofertele instituţiilor respective. Băncile preferă să nu-şi asume riscuri mari în vremuri de criză şi vând doar împrumuturi cu garanţii suplimentare. La CEC, de exemplu, funcţionarii spun că „deocamdată nu s-a aprobat plafonul de credite”. Creditul de nevoi personale apare însă în oferta pentru persoane fizice de pe site-ul www.cec.ro. Radu Graţian Ghe
Mai multe bănci nu mai oferă credite de nevoi personale fără garanţii, chiar dacă astfel de produse apar în ofertele instituţiilor respective. Băncile preferă să nu-şi asume riscuri mari în vremuri de criză şi vând doar împrumuturi cu garanţii suplimentare.
La CEC, de exemplu, funcţionarii spun că „deocamdată nu s-a aprobat plafonul de credite”. Creditul de nevoi personale apare însă în oferta pentru persoane fizice de pe site-ul www.cec.ro. Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC, explică situaţia: „Trăim vremuri grele şi incerte”, astfel încât „e mai sigur să te asiguri”.
La alte bănci, s-ar putea să vă treziţi că, atunci când solicitaţi un credit de nevoi personale, consilierii vor încerca să vă ofere un substitut: un card de credit (CEC) - cu dobânzi mult mai mari, sau un credit de nevoi personale cu ipotecă (Carpatica sau Romexterra).
Creşterea şomajului şi reducerea salariilor provocate de criza economică au determinat o schimbare a comportamentului băncilor în ceea ce priveşte acordarea creditelor. Cele mai multe dintre acestea evită să îşi asume riscurile mari, asociate unui credit fără garanţii, transferând toate costurile şi riscurile asupra clienţilor.
„Creditul de nevoi personale cu ipotecă e prioritar. La celelalte tipuri de credite ne uităm cu atenţie. Este o altă abordare determinată de ceea ce se întâmplă în momentul d