Cotroceni şi Victoria sunt alte două zone scumpe la categoria apartamentelor vechi, în funcţie de preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat. La polul opus se află Berceniul cu cele mai ieftine locuinţe. În cadrul studiului au fost incluse doar apartamente din stocul vechi, nemobiliate şi fără îmbunătăţiri. Cele mai scumpe locuinţe vechi din Capitală, după preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, sunt cele din zonele Unirea, Cotroceni şi Victoria, potrivit unui studiu al MagazinulDeCase.ro, care nu a inclus cartierele Herăstrău, Primăverii, Caşin şi Ferentari, cele mai ieftine sunt în Berceni.
Studiul a fost realizat în perioada 1 iulie - 30 septembrie şi a analizat preţurile finale, de vânzare, pentru un număr de 462 de apartamente, stoc vechi, tranzacţionate în acest interval, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro trimis către Mediafax.
Herăstrău, Primăverii şi Caşin nu au fost incluse în top
Preţurile pe metrul pătrat sunt raportate la valoarea totală a imobilelor, fără îmbunătăţiri, şi calculate pentru suprafaţa utilă.
Zonele din categoria rezidenţial exclusivistă - Herăstrău, Primăverii şi Caşin - nu au fost incluse din lipsa unui număr reprezentativ de tranzacţii. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi cartierul Ferentari.
În fruntea clasamentului, cele mai scumpe zone din Bucureşti sunt, în ordine, Unirii - 1.862 euro/mp, Cotroceni - 1.848 euro/mp şi Victoriei - 1.820 euro/mp, în timp ce, cele mai accesibile, sunt Drumul Taberei - 1.083 euro/mp, Pantelimon - 1.034 euro/mp şi Berceni - 1.011 euro/mp.
În lunile iulie-septembrie preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, calculat la suprafaţa utilă a apartamentului, a fost cuprins, în zonele centrale din Bucureşti, între 1.311 şi 1.524 euro, cel mai mic preţ fiind înregistrat în zon