Din dragostea pentru prăjituri, Maria Puşcaş şi-a deschis propria afacere. Ea conduce un laborator de cofetărie în care se fac peste o sută de sortimente de prăjituri, fursecuri şi torturi delicioase. Profil
NĂSCUTĂ: 16 februarie 1953, Bahnea, Judeţul Mureş
FAMILIE: căsătorită, o fată
STUDII: Liceul Economic din Braşov
Puţine sunt persoanele care nu adoră dulciurile şi mai puţini sunt braşovenii care nu au gustat măcar o prăjitură de la Maripusc. Maria Puşcaş a făcut pasiune pentru prăjituri încă din copilărie. „ Părinţii lucrau foarte mult, iar când se întorceau acasă îi aşteptam cu clătite, găluşte cu prune sau gogoşi. Încă de când eram mică am stat pe lângă mama şi mi-a plăcut să văd cum se fac diverse deserturi “, povesteşte actuala directoare generală a laboratorului de cofetărie de pe strada Lungă.
A instruit multe generaţii
În Braşov a venit în 1967, atunci când a început Şcoala Profesională comercială de doi ani, după care a absolvit Liceul Economic. „ Am fost în prima promoţie de seral de la Braşov. Eram o elevă bună, sârguincioasă şi am fost aleasă maistru instructor la Liceul Economic, unde şi eu învăţasem. Iniţial am predat noţiuni din bucătărie şi tehnica de servire a consumatorilor. Apoi, pentru că existau foarte multe solicitări la Şcoala Comercială am trecut la semipreparate, precum creme, siropuri şi blaturi “, mărturiseşte femeia.
Reteţe proprii
Ideea de a-şi deschide propria cofetărie i-a oferit-o soţul. „ Aveam experienţă în domeniu şi mi-am început afacerea cu trei persoane, într-o incintă militară. Prăjiturile le făceam din reţetele tradiţionale şi pentru că mi-am dorit să avem prăjituri speciale, am conceput reteţe proprii “, declară Maria Puşcaş. Delicioasele prăjituri sunt făcute din produse 100% naturale, fără prafuri sau a