Fostul mare antrenor Constantin Cernăianu a fost abandonat de fotbalul de azi. De la Agenţia Naţională pentru Sport i-au transmis că nu e loc pentru el pentru o indemnizaţie de merit. Poate după ce moare cineva. Ca specialist în meciurile cu sârbii, profesorul mizează pe suprizele pe care Răzvan Lucescu i le pregăteste lui Radomir Antici pentru meciul de sâmbătă. Fotbalul românesc l-a uitat. L-au uitat până şi cei pe care i-a făcut oameni, i-a ajutat. Chinuit de o coxartroză şi de bolile specifice bătrâneţii, se pregăteşte să-şi sărbătorească a 76-a aniversare. Aşa l-a găsit evz.ro. Sursa: Adi Dobre
Pentru că se deplasează greu, are timp din belşug pentru fotbal, marea sa pasiune. Citeşte, se uită la televizor şi povesteşte. Asta îi place cel mai mult, să povestească.
Izolat de modestie
Constantin Cernăianu e unul dintre cei mai titraţi şi mai experimentaţi tehnicieni din istoria fotbalului românesc. Nimeni din actuala generaţie însă nu mai are nevoie de sfaturile sale, deşi, prin anii '70, federaţia i-a trasat ca sarcină editarea "Concepţiei de joc a fotbalului românesc", lucrare după care s-au ghidat mai multe generaţii de antrenori.
Modestia l-a izolat undeva, pe lângă Bariera Vergului. Trăieşte onorabil, alături de soţia sa, Domnica, într-o casă frumoasă, cumpărată în perioada când tehnicianul antrena Universitatea Craiova.
NOSTALGIE. Constantin Cernăianu, în camera sa cu amintiri, acolo unde se simte cel mai bine.
„Cangurii” de pe pereţi
Constantin Cernăianu e omul de care se leagă cea mai importantă performanţă a fotbalului românesc la nivel de echipă naţională, "bronzul" cucerit de reprezentativa de juniori în Australia, în 1981.
Fotografiile cu "cangurii" săi dragi sunt aşezate la loc de cinste, într-una dintre camerele casei. "Mi-a găurit toţi pereţii