Tensiunile politice de astăzi din Parlament au culminat cu o reclamaţie. PD-L a trimis la Curtea Constituţională o sesizare privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură depusă de PNL şi susţinută de UDMR şi PSD. Documentul redat astăzi în plenul reunit al celor două Camere a creat un adevărat scandal, care a dus şi la blocarea şedinţei timp de două ore.
1 /. Aşa cum anunţaseră şi în timpul şedinţei de plen de astăzi, democrat-liberalii au depus sesizarea de neconsituţionalitate a moţiunii de cenzură la Curtea Constituţinală.
PD-L susţine că nou-formata Opoziţie din Legislativ nu ar fi avut dreptul să depună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Boc II, după ce PNL a mai iniţiat un astfel de document acum trei săptămâni şi a fost respins de Parlament. Democrat-liberalii au invocat articolul 113, aliniatul 4 din Constituţie.
"Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114", a spus astăzi în plen, Ioan Oltean, contrazis imediat de deputatul PSD, Adrian Năstase şi senatorul PNL, Puiu Haşotti. "Domnului Oltean i-au ieşit porumbei din gură. Ce pretenţii să avem, dacă nici domnul Boc, care e profesor de drept consituţional nu a înţeles Constituţia!?", a comentat Haşotti.
Plenul a fost blocat astăzi timp de două ore. PD-L s-a retras din sală, cu intenţia de a amâna citirea moţiunii "11 împotriva României", depusă de PNL şi UDMR. PD-L a invocat faptul că moţiunea de cenzură este neconstituţională, iar PSD şi PNL fac abuz de putere în Parlament. Şedinţa a fost într-un final reluată, iar liberalul Eugen Nicolaescu a dat citire moţiunii. Documentul va fi supus dezbaterii şi votului marţi, 13 octombrie.
După "circul" p