Cu 800 de clienti in portofoliu, divizia de private banking a UniCredit Tiriac Bank se pregateste sa incheie anul cu active sub administrare de 300 de milioane de euro.
"Tinta noastra din ultimul an a fost sa ne apropiem de limita din Vest, de 300-400.000 de euro (pentru averea individuala a clientilor, n. red.). Ca sa poti sa faci o diversificare a portofoliului si sa vii cu valoare adaugata, ai nevoie de sume mai mari", spune Monica Ionescu, directorul diviziei de private banking a UniCredit Tiriac Bank.
Astfel, in aceasta toamna UniCredit pregateste o segmentare suplimentara a portofoliului, urmand ca o parte din clienti - cu averi mai modeste - sa fie inclusi intr-un model de affluent banking. In prezent, valoarea medie a averilor administrate pentru clienti este de 250.000 de euro.
Din portofoliul actual, aproximativ 800 de clienti se vor califica odata cu ridicarea pragului pentru a beneficia de servicii de private banking, restul urmand sa fie inclusi in modelul de affluent. Astfel, valoarea medie a averilor administrate va urca la 300.000 de euro.
"Nu sunt multi clienti care sa aiba averi de peste 10 milioane de euro. Cea mai mare avere administrata este de 40 de milioane de euro, iar clientul are un profil de investitor agresiv", spune Ionescu.
Odata cu implementarea noului model de business, UniCredit pregateste si extinderea retelei de unitati de private banking la nivel national. In prezent, divizia de private banking este compusa din 11 manageri de relatii cu clientii, toti fiind insa concentrati in unitatea din Bucuresti. Pana la sfarsitul anului, lor li se vor adauga inca sapte, care vor avea birouri in cadrul unor unitati ale bancii din marile orase.
"Decizia de a creste limita de acces a venitului am luat-o din nevoia de diversificare a plasamentelor. Pe pietele externe nu poti sa iesi cu 10.000-20.000 de eur