Miniexpoziția urmărește atât atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori, cât și scoaterea la lumină a pieselor din depozit. CITEŞTE ŞI:
Braşov: EXCLUSIV/ Poveşti incredibile la Muzeul de Istorie
Până la sfârșitul lunii octombrie, vizitatorii au posibilitatea de a cunoaște cât mai multe date și informații cu privire la ocupația oamenilor din epoca bronzului, la modul de viață al pelicanilor, dar și la obiectele realizate de olarii secolului XVIII.
Chiar dacă în holul de onoare al Muzeului Regiunii Porților de Fier se află la ora actuală o interesantă expoziție cu privire la păsările ce s află în pericol de dispariție, acest lucru nu a împiedicat conducerea unității de a amenaja o altă miniexpoziție intitulată sugestiv „Piesa lunii”, aceasta fiind a treia de acest gen organizată de către muzeu în acest an. Şi de această dată, Secţia Ştiinţele Naturii, Istorie - Arheologie, dar şi Secţia Etnografie, au ţinut să încânte privirile vizitatorilor cu câte o piesă ce până astăzi nu a mai fost expusă niciodată.
Piese unicat
Pentru mulți mehedințeni, pelicanul expus la Secția Științele Naturii, reprezință o noutate, această specie de păsări lipsind în totalitate din această zonă a țării. Piesa expusă în cadrul Secției Istorie – Arheologie, este una extrem de interesantă. Este vorba de o reprezentare avimorfă aparținând epocii bronzului și reprezentând o pasăre de baltă căreia îi lipsește capul, iar în zona pieptului apar spirale ca motiv decorativ dar și împunsături și încrustații cu pastă albă. Piesa a fost descoperită în zona Ostrovul Mare. A treia piesă expusă în cadrul Secției Etnografie, este o sticlă oltenească din pământ aparținând secolului XVIII. Este o raritate, atât ca formă cât și datorită faptului că este smălțuită și jirăvită cu pana.