Casa de avocatura DLA Piper Romania, care a intrat pe piata locala in urma cu un an, estimeaza ca va obtine venituri de 5 - 10 mil. euro, in urmatorii trei ani, iar rezultatele de pana acum sunt cu cateva procente peste estimari.
"Nu a fost o problema sa facem primul milion de euro. Pana acum suntem cu circa 2% peste estimari, in conditiile in care primele proiectii de buget le-am facut in septembrie 2008, inainte de caderea Lehman Brothers", a spus Marian Dinu, managing partner al biroului local al DLA Piper.
Dinu nu a dorit sa precizeze care au fost veniturile pe care casa de avocatura le-a avut pana acum pe piata locala, insa a spus ca pentru 2010 se asteapta la o crestere de 15-20% a business-ului "care nu o sa vina neaparat din activitatea de M&A (fuziuni si achizitii)".
Pana in toamna anului trecut, tranzactiile erau principalul motor al afacerilor consultantilor de pe piata locala, insa in ultima perioada firmele au inceput sa se specializeze tot mai mult pe restructurari si litigii. Pana acum 40% din veniturile DLA Piper au fost generate de finantari, imobiliare si constructii, dreptul muncii si litigii. Rezultatele din Romania au contribuit cu 20% la afacerile din regiune ale companiei.
"Iulie-august au fost luni destul de ciudate. Au fost chiar doua momente in care m-am intrebat ce se va intampla daca economia va continua sa performeze asa", a mai spus Dinu. Avocatul a condus anterior practica corporativa a biroului local al Linklaters. In prezent, DLA Piper are 19 avocati pe piata locala.
"Sunt semne ca lucrurile vor fi mai bune. Ce a fost mai greu, a trecut. Totul a devenit o problema de incredere", a spus Nigel Knowles, joint chief executive office al DLA Piper, referindu-se la la situatia economica mondiala. El crede ca vor aparea tot mai multe tranzactii, insa valorile nu vor mai atinge nivelul din 2007.
DLA Piper a c