Parlamentarii PD-L au parasit joi, plenul Parlamentului, inainte de citirea motiunii de cenzura "11 impotriva Romaniei" depusa de PNL si UDMR, ca urmare a faptului ca in opinia acestui partid motiunea este neconstitutionala, deoarece semnatarii acesteia au mai depus o alta motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara.
Prin plecarea deputatilor si senatorilor PD-L din plenul reunit al camerelor se pune problema in ce masura mai exista cvorumul legal pentru a se putea citi textul motiunii asa cum prevede legea.
Conform prezentei facute, la inceputul sedintei in sala erau 280 de parlamentari dar 90 dintre acestia erau democrat-liberali. Prin parasirea sedintei de catre acestia, este de asteptat ca cvorumul necesar, de 236 de parlamentari, sa nu mai poata fi atins.
In timpul apelului nominal facut pentru a se verifica prezenta in sala, s-a cerut o pauza de consultari pentru a se decide cum si daca aceasta sedinta mai continua.
Daca cvorumul nu va fi intrunit, procedura legata de motiunea de cenzura nu isi mai poate urma cursul legal.
Pe de alta parte, nici conducerea BNR nu mai poate fi validata in sedinta de joi, in conditiile in care pe 10 octombrie expira mandatul actualei conduceri.
Cum s-a ajuns in aceasta situatie
Decizia PD-L de a parasi plenul Parlamentului a venit ca urmare a respingerii de catre deputatii si senatorii Opozitiei a tuturor solicitarilor partidului aflat la putere.
Astfel, plenul a respins propunerea facuta de liderul de grup parlamentar al PD-L, Mircea Toader, ca pe primul punct al ordinii de zi sa fie trecut votul pentru noul Consiliu de Administratie al BNR.
De asemenea, a fost respinsa si solicitarea de a se inscrie pe lista dezbaterilor a avizului cerut de Traian Basescu in vederea organizarii referendumului.
Nici solic