Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală şi Biroul Teritorial Covasna au organizat ieri cea mai amplă acţiune din acest an care a avut drept ţintă fabricile clandestine de băuturi alcoolice. A fost vizată nu doar punerea în circulaţie a acestor băuturi, ci şi evaziunea fiscală de proporţii rezultată prin neînregistrarea în contabilitate a operaţiunilor comerciale cu alcool.
În cadrul unei operaţiuni ce a angrenat peste 250 de poliţişti de la Crimă Organizată, plus efective ale jandarmeriei, procurorii DIICOT au demarat, simultan, 114 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Braşov, Mureş, Giurgiu, Dolj, Vâlcea, Prahova, Argeş, Iaşi, Bacău, Bistriţa-Năsăud. Au fost descoperite mai multe instalaţii clandestine de fabricare a băuturilor alcoolice, fiind, totodată, reţinute şi conduse la Bucureşti, la sediul central al DIICOT, pentru audieri, mai multe persoane. Faţă de 61 dintre ele s-a dispus deja începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup de criminalitate organizată, concurenţă neloială, contrafacere şi punere în circulaţie de produse contrafăcute, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, tipărire şi punere în circulaţie fără drept de timbre şi banderole cu regim special, informează un comunicat al DIICOT.
Anchetatorii păstrează, deocamdată, tăcerea cu privire la operaţiunea de ieri, însă, potrivit unor surse din rândul investigatorilor, cel puţin o fabrică clandestină de alcool a fost descoperită în judeţul Dolj. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală şi Biroul Teritorial Covasna au organizat ieri cea mai amplă acţiune din acest an care a avut drept