Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, consideră că moartea celor doi muncitori pe şantierul Autostrăzii Transilvania este un incindent nefericit. Sursa: Mihai Șoica
1 /. „Aveau echipament corespunzător, dar probabil că voiau să facă altceva şi s-au desprins”, a afirmat ministrul. În opinia sa, şantierul Bechtel este unul model, dotat corespunzător, ce „poate fi luat drept exemplu” pentru alte firme. Accidente de muncă separate Prima victimă este un muncitor în vârstă de 47 de ani. Acesta a decedat în jurul orei 1 dimineaţa, după ce a căzut de la o înălţime de 6 metri. El lucra, în zona Crăieşti, la un pod. În urma căzăturii a suferit o fractură la coloană, iar din cauza rănilor a murit la spital. Marian Vălean avea doi copii.
La câteva ore de la acest accident mortal, un alt muncitor, de data aceasta din zona nodului rutier de la Gilău, a căzut de la o înălţime de 20 de metri. Marian Bubău, de 48 de ani, a decedat pe loc.
Anchete în desfăşurare
În cursul zilei de ieri, tot la nodul de la Gilău, un alt muncitor, Nicolae Giurcă, a căzut de la 4 metri înălţime şi a suferit traumatisme uşoare.
Nicolae Giurcă era angajat la departamentul armături din cadrul companieiBechtel şi lucra la realizarea armăturilor viitorului pod, care va traversa DN1 în dreptul localităţii Gilău. Martorii oculari povestesc că la un moment dat lui Giurcă i s-a făcut rău şi a vrut să coboare, dar pentru că avea centura de siguranţă nu a reuşit. „Şi-a desfăcut centura şi apoi a căzut”, poveşte unul dintre muncitorii Bechtel.
În prezent, poliţia, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Parchetul derulează o anchetă, alarmaţi de numărul de accidente din ultima perioadă, produse în cele două puncte de lucru ale Autostrăzii Transilvania. Totodată, sindicatul din cadrul companiei Bechtel a anunţat că va face o anchetă proprie în ca