Preţurile produselor agroalimentare scad pe drumul de la piaţă la statistici. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, un kilogram de ardei gras se comercializa cu 3,5-4 lei în pieţele şi târgurile arădene, în vreme ce în Capitală putea fi cumpărat cu 1,5-3 lei.
Totuşi, pe tarabele comercianţilor bucureşteni, se vindeau cu preţuri peste 2,5 lei, pentru ca, în săptămâna curentă, acestea să urce la peste 3 lei.
În perioada menţionată, cele mai scumpe pieţe, din punctul de vedere al preţurilor la ardei gras, erau cele din Covasna şi Dâmboviţa, cu preţuri medii între 2,5 şi 3,5 lei/kilogram, Neamţ (1,5 – 3,5 lei/kilogram) şi Suceava (2,5-4 lei/ kilogram).
Cele mai ieftine pieţe au fost cele din Argeş, Călăraşi, Cluj, Gorj, Ialomiţa, Maramureş şi Mehedinţi (1-2,5 lei/ kilogram).
Preţurile la cartofi au variat între 0,3 bani şi 2 lei pe kilogram, precupeţii care au cerut cei mai mulţi bani fiind cei din Iaşi, Argeş şi Ialomiţa.
Castraveţii şi roşiile au fost comercializaţi la preţuri care au variat între 1 leu şi 3 lei la nivel naţional, în intervalul 28 septembrie – 4 octombrie.