Căpitanul echipei naţionale a Italiei care a cucerit Cupa Mondială în 2006 şi cel mai bun jucător al plantei în acel an, Fabio Cannavaro, a fost depistat pozitiv cu cortizon la un test antidoping.
Oficialii clubului Juventus Torino, pentru care evoluează apărătorul în vârstă de 36 de ani, au anunţat că nivelul ridicat al substanţei interzise descoperit în sângele lui Cannavaro (36 de ani) a fost provocat de o cremă folosită de jucător pentru a trata efectele unei înţepături de viespe. Fotbalistul este alergic la toxinele eliminate de insecte, el fiind în pericol de a intra în şoc anafilactic - o condiţie care poate fi fatală dacă nu este tratată rapid.
Evz. ro vă invită să descoperiţi şi alte explicaţii mai puţin obişnuite date de sportivii care au fost prinşi, de-a lungul timpului, "afară din joc" la testele antidoping.
Tenismenul ceh Petr Korda a fost depistat pozitiv cu substanţa interzisă nadrolon, în urma unui meci jucat la Wimbledon, la doar câteva luni după ce triumfase în turneul de Mare Şlem de la Australian Open, în 1998. Cehul a spus că a picat testul deoarece a consumat prea multă carne de viţel îngrăşată cu nadrolon. Explicaţia a fost rapid demontată de conducătorii tenisului mondial, care au precizat că jucătorul ar fi trebuit să mănânce 40 de viţei zilnic timp de 20 de ani pentru a atinge nivelul de nandrolon depistat.
Korda nu este însă singurul sportiv care a învinuit bovinele pentru nivelul ridicat de steroizi din corpul său. Lenox Paul, component al echipajului de bob 4 al Marii Britanii la mai multe ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă, a spus că preparatele din carne de viţel, pe care le consuma cu regularitate, conţineau steroizi. Atât Paul, cât şi Korda şi-au încheiat carierele în urma scandalurilor de dopaj.
Atleţii - "victimele mâinilor criminale"
Atletismul a fost ş