La Cerchezu, legea se interpretează după ureche Încălcând prevederile Legii nr. 161/2003, primarul Ion Constantinescu şi-a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să i se aprobe vânzarea terenului aferent casei în care locuieşte
Legea este facultativă pentru administraţia locală a comunei Cerchezu. După modelul primarului Mazăre, care a iniţiat un proiect de hotărâre prin care concesiona nişte terenuri firmei la care este acţionar, şi primarul din Cerchezu a iniţiat un proiect de act normativ pentru vânzarea terenului pe care este amplasată casa în care locuieşte.
Pesedistul Ion Constantinescu a comis, deci, aceeaşi eroare ca şi primarul Mazăre, superiorul său pe linie de partid.
Într-o ediţie anterioară a fost relatată povestea hotărârii prin care edilul Constanţei şi-a concesionat terenurile de sub chioşcurile de ziare aparţinând SC Conpress Group, la care el este acţionar alături de şeful Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog. Aşadar, Consiliul Local Municipal a şi aprobat această hotărâre.
Dacă la Constanţa a fost trecută cu vederea această stare de incompatibilitate, interzisă prin lege, atunci nu este de mirare că s-a întâmplat un lucru asemănător şi la Cerchezu.
Consilieri locali din Cerchezu ne-au sesizat faptul că primarul Ion Constantinescu şi-a iniţiat sieşi proiectul de hotărâre prin care să-şi vândă terenul aferent casei pe care o deţine în satul natal Căscioarele. Neţinând cont de prevederile Legii nr. 161/2003
privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, pentru primarul din Cerchezu a fost un fleac iniţierea proiectului de hotărâre care-i servea interesul.
Primarul şi-a făcut cerere autoadresată
Şeful administraţiei locale şi-a făc