Gălăţeanul a scos peste 12 CD-uri de muzică uşoară şi populară, dar s-a consacrat la nivel naţional cântând la flaut Este profesor la Liceul de Artă din Galaţi, catedra instrumente de suflat, unde predă flautul. Şi-a expus toate instrumentele muzicale achiziţionate de-a lungul anilor la casa părinţilor de la Braniştea.
De fapt, este vorba de o nouă casă, construită după inundaţiile care au lovit localitatea în urmă cu câţiva ani, pe care Nicu Mihai a umplut-o cu peste 30 de instrumente muzicale.
A cântat folk în studenţie, pe când activa în cenaclul „Flacăra” şi în „Amfiteatrul artelor”.
Cariera şi-a început-o la Constanţa, în 1977, odată cu repartizarea la Liceul de Muzică. Acolo a creat o orchestră de muzică populară, cu care a organizat turnee în toată Dobrogea.
Anul următor a venit la Galaţi pentru a lucra la Şcoala Populară de Artă, dar consacrarea avea să vină după numirea în funcţia de director la Clubul CFR. În această calitate a organizat o formaţie proprie, „Orfeu”, care a devenit cunoscută în municipiul Galaţi pentru spectacolele organizate în fiecare vineri seara în perioada 1983-1990.
Cântă în duet cu fiica sa
Odată cu numirea în funcţia de director la Centrul de Creaţie, cunoscut astăzi ca Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, cariera profesorului a luat o nouă turnură.
„ Am fost pasionat de această muncă. Mergeam în judeţ şi culegeam folclor, strângeam obiecte de artă, făceam etnografie ”, ne declară profesorul Nicu Mihai.
A scos până acum 12 CD-uri ca solist de muzică uşoară şi populară. Îi place în mod deosebit să cânte în duete cu fiica sa, Mădălina Mihai, care a terminat Conservatorul şi Facultatea de Litere iar acum este profesor de canto la Liceul de Artă din Galaţi.
Au o priză atât de mare la public încât autorităţile locale