Dacă nu mai înveţi lucruri noi la actualul loc de muncă, nu eşti motivat financiar, nu ai timp pentru viaţa personală, iar relaţia cu şeful este defectuoasă, să ştii că a venit momentul schimbării. Alte semne care-ţi indică faptul că trebuie să-ţi schimbi jobul sunt atunci când mediul de lucru este unul toxic în care predomină tensiunea şi emoţiile negative sau când realizezi că nu te mai îndrepţi cu plăcere dimineaţa spre locul de muncă, consideră Larisa C
Dacă nu mai înveţi lucruri noi la actualul loc de muncă, nu eşti motivat financiar, nu ai timp pentru viaţa personală, iar relaţia cu şeful este defectuoasă, să ştii că a venit momentul schimbării.
Alte semne care-ţi indică faptul că trebuie să-ţi schimbi jobul sunt atunci când mediul de lucru este unul toxic în care predomină tensiunea şi emoţiile negative sau când realizezi că nu te mai îndrepţi cu plăcere dimineaţa spre locul de muncă, consideră Larisa Condriuc, branch manager la Manpower Professional.
Ce faci atunci când depistezi aceste semne la propriul job?
“Trebuie să-ţi creezi alternative, adică trebuie să începi să te repoziţionezi în piaţă, exact ca un produs. Trebuie sa îţi faci un soi de mix de marketing personal”, susţine Mădălina Popescu, director general la Pluri Consultants.
“Primul pas pe care îl poţi face este să vezi dacă ai posibilitatea să faci o schimbare în cadrul aceleiaşi organizaţii. Dacă această variantă nu există, te vei orienta în afara organizaţiei”, susţine Larisa Condriuc.
Trebuie să-ţi analizezi cât mai realist poziţia şi accesibilitatea la jobul dorit. “Asta presupune să te pui la curent cu piaţa muncii, eventual să beneficiezi de sprijinul unui consultant pentru a-ţi stabili un plan de acţiune pe care să îl urmezi. În acest interval, e important sa îţi îndeplineşti obligaţiile la job-u