Va fi muzica clasica pentru tambal, acordeon si contrabas, vor fi proiectii, vor fi nocturne cu Chopin, Liszt si Schubert. De fapt, va fi multa muzica de camera, cu totul altfel decat v-ati putea imagina.
"Iesit din comun. Placere pura de a face muzica, departe de scenele renumite ale lumii si de miile de spectatori cu asteptarile lor insatiabile. Bucuria de a fi invadat de adrenalina, nu din cauza tracului produs de exigenta diabolica a perfectiunii secolului 21, ci pur si simplu datorita spontaneitatii de a canta impreuna intr-un spatiu intim, emotia permisiunii de a fi vulnerabil, imposibila intr-un alt cadru". Asa defineste muzica de camera Razvan Popovici, directorul artistic al Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, anul acesta aflat la a patra editie.
Este o definitie neconventionala, asa cum este si Razvan Popovici si asa cum este si festivalul in sine. Abordarea sa, moderna si complet atipica pentru ceea ce majoritatea numesc "muzica de camera", nu face decat sa atraga, pe langa specialisti, si pe cei care abia acum isi descopera aceasta pasiune.
Anul acesta SoNoRo va incepe pe 1 noiembrie cu un concert de deschidere la Palatul Cotroceni: Serghei Rahmaninov - Trio "elegiaque" cu pian in sol minor, op.1 si Johannes Brahms - Cvartet cu pian nr.1 in re minor, op. 49. Festivalul va continua cu Souvenir de Florence pe 3 noiembrie la Sala de Marmura a Cercului Militar si Prayers and Dreams la Palatul Bragadiru. Prayers and Dreams de pe 4 noiembrie va cuprinde uvertura pe teme evreiesti in do minor, op. 34 (Serghei Prokofiev), Prayers and dreams of Isaac the blind (Osvaldo Golijov), precum si o serie de proiectii.
Un alt spectacol interesant promite sa fie Colours of Invention - Classic meets world music de pe 6 noiembrie care va avea loc la Palatul Bragadiru unde Giles Apap & The Colours of Invention vor prezenta bucati din