Scriitorul spune că acest climat de isterie continuă în care ne ducem existenţa este principala cauză pentru care conaţionalii noştri nu se simt confortabil în ţara lor Au fost numeroase Scriitorul spune că acest climat de isterie continuă în care ne ducem existenţa este principala cauză pentru care conaţionalii noştri nu se simt confortabil în ţara lor
Au fost numeroase şi semnificative vocile intelectualităţii publice româneşti care, de „La masa Adevărului”, au avertizat asupra anomaliilor deja cronice din societate. A venit rândul poetului Florin Iaru să li se alăture, într-un demers jurnalistic menit să descopere măcar o parte din problemele de mentalitate cu care ne confruntăm zi de zi.
Citiţi şi:
Scriitorul Florin Iaru vorbeşte despre metehnele românilor de aziFlorin Iaru: Istoria se repetă (degeaba)Florin Iaru: Fabrica de carne prosperăFlorin Iaru: Aventurile lui Zerro
Din colţul invitatului nostru, România se vede doar murdărită de şmecherie ieftină şi impostură, dar în niciun caz pierdută definitiv pentru civilizaţia de tip occidental. Florin Iaru crede că anormalitatea citadină se propagă într-adevăr „de la cap”, însă afirmă că trebuie stârpită „de la coadă”. Efortul individual este, în opinia scriitorului cu care am dialogat, condiţia sine qua non pentru recâştigarea climatului social pe care îl dorim cu toţii.
CARTE DE VIZITĂ
• Florin Iaru s-a născut la 24 mai 1954, la Bucureşti.
• A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti (1978).
• A fost membru al „Cenaclului de luni”, condus de Nicolae Manolescu.
• A scris, printre altele, „Cântece de trecut strada” (1981), „La cea mai înaltă ficţiune” (1984), „Înnebunesc şi-mi pare rău” (1990) şi „Poeme alese” (2002).
• A susţinut, în anii 90, demersurile organizaţiilor civ