Deşi în ultimii ani băncile se întreceau să umple cât mai multe posturi, odată cu criza valul de angajări a încetat. În primele şase luni ale acestui an, au fost deja disponibilizaţi aproximativ 2.400 de angajaţi din sectorul bancar. Însă, băncile scot în continuare posturi la concurs. Criza a schimbat tipul de joburi pentru care instituţiile de credit organizează concursuri. Dacă înainte de criză, se făceau angajări pentru agenţi care să vândă cât mai multe credite
Deşi în ultimii ani băncile se întreceau să umple cât mai multe posturi, odată cu criza valul de angajări a încetat. În primele şase luni ale acestui an, au fost deja disponibilizaţi aproximativ 2.400 de angajaţi din sectorul bancar. Însă, băncile scot în continuare posturi la concurs.
Criza a schimbat tipul de joburi pentru care instituţiile de credit organizează concursuri. Dacă înainte de criză, se făceau angajări pentru agenţi care să vândă cât mai multe credite, acum băncile încearcă să-şi eficientizeze activitatea. Se caută specialişti care să contribuie la reducerea riscurilor, executori de garanţii bancare şi IT-işti- care să automatizeze procese pentru care, în trecut, erau folosiţi oameni. La mijlocul anului, în băncile româneşti lucrau peste 69.000 de salariaţi.
“Orice companie a trebuit şi trebuie în continuare să se adapteze noilor condiţii impuse de criză. În viitor, cele mai multe joburi deschise în bănci vor fi cele de specialişti pentru restructurarea creditelor, specialişti în sectorul financiar sau în zona de colectări,” a declarat Alina Drăgan, director de resurse umane la Unicredit Ţiriac Bank.
Gestionarea riscurilor este sectorul “vedetă” al crizei
Nevenca Doca, Director Executiv de resurse umane de la Banca Transilvania, a declarat că, având în vedere situaţia economică din ultimile 12 luni, "joburile în domeniul gestionării riscurilor sunt şi v